Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η Περιβαλλοντική υποβάθμιση του δήμου Παύλου Μελά - Διαχείριση απορριμμάτων και ο αχρείαστος ΣΜΑ Ευκαρπίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ του δικτύου 50 για την εκδήλωση με θέμα: ¨Η Περιβαλλοντική υποβάθμιση του δήμου Παύλου Μελά - Διαχείριση απορριμμάτων και ο αχρείαστος ΣΜΑ Ευκαρπίας - Οι φόβοι βγαίνουν αληθινοί¨ 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Δήμοι και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ένας ένας αρχίζουν να ομολογούν και να συμφωνούν με όσα εδώ και 2 χρόνια το ΔΙΚΤΥΟ 50 λέει:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Τελευταία ο Δήμος Λαγκαδά και ο Δήμος Θέρμης .  Είπαν ΟΧΙ σε αυτόν τον άθλιο περιφερειακό σχεδιασμό και στα υπέρμετρα έργα του.
Μήπως τελικά ο Δήμος Παύλου Μελά θα καταντήσει να είναι ο μόνος τελικά , ο οποίος συναινεί  και συμμετέχει στην αντιδημοκρατική επιβολή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία, που προωθεί ο Γεράνης με τον Ζουρνά  και την κλειστή παρέα τους;
Και αυτό, ενώ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση κατά του έργου, για ποιο λόγο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αποχώρηση από το σύνδεσμο ΟΤΑ – ΦΟΔΣΑ; Για πιο λόγο δεν πιέστηκε ο σύνδεσμος ΟΤΑ- ΦΟΔΣΑ  για ειδική  συνεδρίαση;
Μήπως εμείς τελικά θα πληρώσουμε τη νύφη;


Επιμένουν στο να εξυπηρετούν το λόμπυ της καύσης και να αντιμάχονται την Ανακύκλωση και την Ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με τα ΜΑΤ και την Αστυνομία !
Επιμένουν και επιδιώκουν  την καύση σύμμεικτων των σκουπιδιών, στο βωμό των κερδών του Φούχτελ . Εμείς πιστεύουμε  πως τα σκουπίδια είναι θησαυρός  για τον πολίτη . Πως η διαχείριση του από τους ίδιους τους Δήμους θα έχει μόνο πολλαπλό κέρδος  για όλους τους κατοίκους.
Το ΔΙΚΤΥΟ 50 με ΝΕΑ ΟΡΜΗ,  αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες και ξεκινά την αντεπίθεση μιας και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ (ό,τι έχει απομείνει από αυτόν) καταστρέφει , ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ένα ολόκληρο Βουνό , ολοκληρώνοντας  την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ευκαρπίας και του Δήμου Παύλου Μελά.
Καλούμε τους κατοίκους , τους συλλόγους , τους φορείς , τις οργανώσεις και τις Παρατάξεις του Δήμου να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-12-2013,  στις 19:00΄ στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ , όπου θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου γιγάντιου ΣΜΑ δίπλα στο ΤΙΤΑΝ, την καύση αλλά και μέτρα για το σταμάτημα των εργασιών, την Οριστική ματαίωση του περιβαλλοντοκτόνου έργου .
ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και οι ΦΟΒΟΙ που αποκαλύπτονται πλέον φανερά και πρέπει να μάθει ο κόσμος.
Τέλος καλούμε τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους να μην αποσιωπούν και επιτέλους να προβάλουν την αλήθεια στο λαό της Πόλης , όπως δειλά άρχισαν να το κάνουν τελευταία.
Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν οι :
1. Dr . Κώστας Νικολάου, Χημικός Περιβάλλοντος
2. Κοσμάς Καζάνας, Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος
3.  Μηνάς Μοναστηρίδης, Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕ –ΟΤΑ
και εκπρόσωποι από το συντονιστικό του δικτύου 50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου